sobota 30. června 2018

VÝLET - ZHODNOCENÍ

Tak jsme nakonec vyrazili, i když předpověď počasí nebyla úplně přívětivá. Po cestě vlakem do Suchdolu nad Odrou nás čekala cca 10-ti kilometrová trasa na zříceninu hradu ve Starém Jičíně. Ještě že nám spacáky a karimatky odvezl na hrad kastelán. Cestou jsme si  zahráli na schovku a stavili se na oběd v Bernaticích nad Odrou v restaruraci U Bříz. Tam jsme si užili také hřiště (ulomili jsme tam sice madlo na houpačce, ale v restauraci to dali na vrub stáří houpačky) a číšnice nás navedla ke kapličce, odkud je nádherný výhled na okolní krajinu. Vidět byla i zřícenina, k níž jsme směřovali. Pak už naše kroky mířily na náměstíčko do Starého Jičína a odtud přímo na hrad. Během poslední 300 m začalo pršet a tak se nám nepodařilo dojít až na místo suchou nohou.
I přes mlhu a jemné mrholení jsme si opékali párky, zapěli několik písniček a pobyli venku. Pak se ale spustil silnější déšť, který nás vyhnal do útrob hradní věže, kde nám pan kastelán pustil film. Během promítání se počasí opět umoudřilo, a tak jsme se vydali i na noční prohlídku s loučemi. Do spacáků jsme zalezli již před půlnocí, ale moc jsme toho nenaspali. Poslední usínali až po třetí hodině a první se budili ve čtyři ráno... Asi proto jsme po ránu vypadali tak sklesle. Nikomu se nechtělo mluvit, všichni jen posedávali a odpočívali.
Jelikož se v noci spustil déšť a neustával ani po rozednění, vydali jsme se po snídani na autobus. Plánovaná pěší túra tak odpadla. O to více času jsme měli na náměstí v Novém Jičíně.
A pak už hurá domů.

Výlet se povedl a děti bych chtěla velmi pochválit. Opravdu se chovali pěkně (snad jen čtyři žáci trochu narušovali poklidnou atmosféru, ale puberta je prostě puberta, ...).
Pochvalu jsme obdrželi za pěkné chování také v restauraci U Bříz od paní číšnice. Moc si pochvalovala, že děti pozdravily, poděkovaly, nedělaly vylomeniny.

I když jsem měla obavy, jak to vše dopadne, byla jsem ráda, že jsme se na hrad vydali a věřím, že v podobném duchu zvládneme i devátou třídu.

Tak pěkné prázdniny a zase v září...
Fotografie můžete vidět zde.